" ГРАДИНАТА ТЪРСИ ТАЛАНТ"

 

 

    На 31.01. 2018 година в детската градина се проведе танцово- музикално шоу:" Градината търси талант". На него децата показаха своя талант пред деца и родители. Изпълненията им  бяха оценявани от жури в състав: г- жа Р. Русева,директор на детската градина, г- н П. Павлов, директор на 2 ОУ" Д- р П. Берон" и г- жа Р. Чанова, хореограф. Малките участници се представиха достойно и заслужено получиха аплодисментите на публиката. Директорът на детската градина, г-жа Р. Русева, поздрави децата за техните умения, като пожела техния талант да се развива и да стигне големите сцени, и им връчи грамоти за участие.

 

 

 

 

 Бабинден по шуменски

 

 

 С много песни, танци и весело настроение се отпразнува Бабинден в детската градина. Децата поздравиха своите баби с празника и изказаха своята обич и признателност към тях. Жените от фолклорната група на с. Велино" Шарена китка" пресъздадоха обичая Бабинден и изпълниха народни песни, характерни за шуменския край.

 

 

 

Участие в конкурс за детска рисунка" Коледа и Нова година"

 

 

 

 

   

 

РУСКА КОЛЕДА

 

   Православните християни в Русия отбелязват  празника Коледа по Юлиански календар на 07.01.2018 година с подобаващи обичаи и традиции, близки до българските. Възможността  да се запознаем с тях ни предостави председателят на  руски клуб" Славяни 2000", г- жа Тамара Стилиянова, която гостува  в група" Мечо Пух" и се срещна с децата и групата, изучаваща руски език в детската градина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Снежен прах шейната вдига, дядо Коледа пристигa!!

Има той брада от сняг                             

и кожух и нов калпак,                   

а торбата му прочута

от играчки е издута!

Влизай, дядо Коледа,

ха, добре дошъл при нас!"

 

 

С много песни, танци и добро настроение децата от детската градина посрещнаха дядо Коледа, който и тази година беше изпълнил техните желания за подаръци!