УЧАСТИЕ В ПРАЗНИК НА ЕТНОСИТЕ 

 Празник на етносите под мотото “Заедно живеем, танцуваме и пеем” се организира от Община Шумен и партньорите по проекта “Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” по програма ЗОВ в рамките на Българо- швейцарската програма за сътрудничество.

   В празника, като специални гости, взеха участие възпитаниците на детската градина, от група "Бон Бон," с танца "Катюша"!

 

 

 

   ДГ "СМЕХОРАНИ" ОБЯВЯВА ДНИ НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ ЗА СЕДМИЦАТА:

ОТ 05.11.2018 ДО 09.11.2018 Г.

 

  В дневния режим на децата желаят да участват родители от група "Бон Бон", "Мечо Пух" и група "Плодчета".

   В гр. "Бон Бон" се включиха :

05.11- г- жа Илиева в педагогическа ситуация по Околен свят, тема- "Моите играчки"

06.11.- г- жа Добрева в утринна гимнастика; педагогическа ситуация по Български език и литература, тема- "Ябълката" от В. Сутеев; педагогическа ситуация по Изобразително изкуство; Дейности по избор на децата.

в следобедния режим: г- жа Абаджиева- педагогическа ситуация по Физическа култура, тема- Подвижни игри

08.11- г- жа Маринова- педагогическа ситуация по Математика, тема- Групиране; педагогическа ситуация по Изобразително изкуство.

 

 

 


 

 

 

 В гр. "Плодчета" се включиха:

07.11- г- жа Желязкова в педагогическа ситуация по Околен свят, тема- "Есен"

в следобедния режим- г- жа Димитрова в педагогическа ситуация по Физическа култура, тема -Подвижни игри

08.11- г-жа Христова в педагогическа ситуация по Конструиране и технологии, тема- "Златна есен" /апликация с копчета и природни материали/

09.11- г- жа Иванова- в педагогическа ситуация по Изобразително изкуство, тема-"Зрели плодове"/работа с тесто (глина), а на по- късен етап и оцветяване на изработените изделия

 


 

 

 

В гр. "Мечо Пух се включиха:

09.11- родителите на Давид и Кристиян в педагогическа ситуация по Конструиране и технологии, тема- "Есенно дърво"

 

 

   

Отразено в медиите:  

УЧАСТИЕ В НАУЧНО- ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ

МАЛКИТЕ СМЕХОРАНИ ВЕЧЕ ЗНАЯТ КАК ДА ИЗПОЛЗВАТ ТАБЛЕТИТЕ

 

 

 

     ДГ "Смехорани" взе участие в XI- а Научно- практическа конференция „Водим бъдещето за ръка“, която се проведе в Шумен, организирана от МОН и РУО, Шумен. Децата от втора група "Бон Бон" участваха в открита ситуация, където с помощта на интерактивни методи обогатиха знанията си по безопасност на движението, а в трета група "Плодчета" децата се запознаха с литературно произведение, като в ситуацията по Български език и литература бяха включени иновативни подходи. В четвърта група "Мечо Пух" бе представен най-новият и атрактивен начин на обучение с таблети за работа на интерактивна дъска с инсталиран софтуерен продукт на професор Р. Папанчева.

 

 

 

 

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

 

     Националната седмица на четенето, в периода 22- 26.10.2018 г., премина с множество срещи на децата от детската градина с известни на шуменската общественост културни и просветни дейци. В подготвителната група се направи приемственост с учениците на 2 ОУ "Д-р Петър Берон", като се драматизираха приказки и се представиха илюстрации към тях. 

 

  Читалищни дейци четоха приказки и стихчета на малчуганите от „Смехорани“

 

 

  

ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРАД ВАРНА

 

 

   Днес децата от детската ни градина преживяха една вълнуваща и изпълнена с незабравими моменти екскурзия до град Варна. Те се запознаха с многообразния животински свят в зоологическата градина и наблюдаваха представлението на дресираните делфини в Делфинариума.