"Жълти стотинки- деца помагат на деца"

 

И ние се включихме в благотворителната акция "Жълти стотинки- деца помагат на деца". Тази година Шумен е столица на 14-тото издание на кампанията, което ще продължи и след края на календарната 2021 година. Екипът на детската градина благодари на всички родители и деца, които със своята съпричастност допринасят за осъществяване на благородната кауза- закупуване на неонатален респиратор за малките пациенти в неонатологичното отделение на МБАЛ - Шумен.

 

 

 

 

 

Участие в VII Национален фестивал "Пусть всегда будет солнце"

 

VII Национален фестивал “Пусть всегда будет солнце”-ПРОТОКОЛ

 

 

За нас е чест и радост да споделим новината, че децата от IV група "БонБон", взели участие в VII Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце", през месец юни 2021 г. са класирани на 1 място в раздел колективно изпълнение на песента "Антошка"! Като финалисти, през месец ноември 2021 г., на  децата заслужено им бе отредено второ място. Всички полуиха Дипломи, а за финала и статуетка за своето представяне. Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили, с подкрепата на Синдиката на българските учители, Община Казанлък и съдействието на Фонд „Русский мир”. Благодарим от сърце на нашите прекрасни участници, изучаващи руски език и от вокалната група "БонБон"- Георги Златанов, Рада, Никол, Владимир, Евгения, Алекс и на солистите- Мая и Максимилиан! 

 

 

                                                                    

 

 

 

"Играй с Фори"

 

 

"Една сбъдната мечта - образователна програма за развитие на емоционалната грамотност в предучилищна възраст, включваща и компонент за саморегулация на емоциите и поведението". Проектът за емоционална грамотност е разработен от доцент д-р Севджихан Еюбова, преподавател в Катедра "Технологично обучение, Професионално образование, Предучилищна и Начална училищна педагогика"на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".
На снимката психологът Мариела Чернева, по време на работа в ДГ "Смехорани", Шумен в трета група "Мечо Пух", припомня "техниката на таралежа". Детската градина работи вече втора година по образователната програма "Играй с Фори" за развитие на емоционалната интелигентност, която помага на децата и възрастните да разбират своите емоции.
#играйсфори
 
 
 

 

 

 

Празник в група "Пинко"

 

 

В детската градина продължиха дейностите по проекта "Пътешествай, знай и родния край опознай". В IV група "Пинко" се реализираха мероприятията: месец октомври децата гледаха филм за Шумен. На 2.11.2021 г. знанията на децата се представиха в празничен спектакъл.