Коледни работилнички

 

 

Коледно настроение, много усмивки и сръчни ръчички, на големи и мънички, в ДГ "Смехорани" в нашите коледни работилнички
 
 
група "Мечо Пух"
 
 
група "Пинко"
 
група "БонБон"
 
 
група "Плодчета"
 
 
 
 
 

 

 

 

В очакване на Коледа

 

 

 

 

Грейва нашата коледна елха и с усмивките на децата

 

 

 

Посещение на градската галерия

 

На 26.10.2023 г. децата от група "БонБон" и "Плодчета", заедно със своите родители, учители и директор на ДГ "Смехорани", посетиха градската картинна галерия. Там те разгледаха изложбата живопис "Цветни мигове" на шуменската художничка Мариана Петкова. Експозицията включва предимно пейзажи, но не липсват портрети и абстрактни композиции. Това е 24-та самостоятелна изложба на Мариана Петкова, а платната пленяват с меките си, топли цветове и усещане за полет.

Благодарим за поканата на талантливата художничка, която успешно преподава повече от 10 години своите художествени умения на децата от нашата детска градина в дейностите по изобразително изкуство.

 

 

БДП в детската градина

 

Днес гост при нас бе Началник сектор "Пътна полиция", Шумен главен инспектор Веселин Георгиев. С негова помощ децата си припомниха правилата за безопасно движение по пътищата и показаха знания за пътните знаци, като участници в пътното движение.
 
 
 
 
 

Екскурзия

 

 

Децата от II, III и IV група участваха в една пълна с емоции екскурзия до музей на стъклото и музей- подводница "Слава", град Белослав.