Бабинден в детската градина

 

   Бабинден е един от най- тачените зимни празници. В нашата детска градина стана традиция децата да поздравят своите баби за обичта и грижите им към тях. В IV група "БонБон" момичетата пресъздадоха и древния обичай Бабуване, в който се отдадава почит, уважение и благодарност към бабата- акушерка.

Вижте повече тук

 

 

May be an image of 6 души и стоящи хора

 

Празнуване на именни дни през ноември 2020 г.

 

 

 

Участие в XIV Национален конкурс "България в сърцата и мечтите ни"

 

Благодарим на Мая Милкова от IV група "БонБон" за заслужената награда, за рисунка с образа на известния революционер Панайот Волов /роден в град Шумен/ и на г-жа Петкова, преподавател в детската градина по изобразително изкуство, за участието в XIV национален конкурс за изява на детското творчество "България в сърцата и мечтите ни"! Със сигурност и тази година ще видим награден таланта на още много надарени деца от детската градина!

 
 
Снимка на Нели Друмева.Снимка на Нели Друмева.
 
 

 

 

 

   Есента е един от най- красивите сезони от годината, щедра на топли багри и цветове, богата на зеленчуци и плодове. Вдъхновени от този прекрасен сезон, децата от детската градина се потопиха в нейното вълшебство и претвориха богатството й в различни дейности.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Следвайки българските народни традиции, децата от IV група "БонБон" се научиха как се прави зимнина като начин за съхраняване на есенните заленчуци, какви са начините и рецептите за направата на туршия. В практическия процес децата вложиха много труд, старание и любов, под вещото ръководство на екипа на групата. Инициативата бе проведена съобразно всички противоепидемиологични мерки и изисквания. 

 

 

Вижте повече тук-  shumenonline.bg