Баба Марта

 

 

   С весело настроение, много песни, танци и стихотворения децата от детската градина посрещнаха милата Баба Марта. А тя, усмихната и приветлива, поздрави децата, разказа им легенди, игра с тях, а и им подари мартенички за здраве и сила!

   Екипът на ДГ "Смехорани" поздравява всички деца и техните семейства с настъпващия празник "Баба Марта" и им пожелава пролетни усмивки, слънчеви дни, здраве, щастие и благоденствие!

 

 

 

Благотворителност

 

 

 

  

 

Деца даряват на връстник в нужда

 
 

400 лв. даряват децата от ДГ „Смехорани“ на малкия Коки от Шумен, който продължава лечението си.

„Екипът на ДГ „Смехорани“ се трогна от историята на Коки. Благодаря на децата и техните родите за активното им участие във всяка една инициатива, която организираме. Сумата ще бъде преведена на посочената дарителска сметка“. Това каза за shumenonline.bg Румяна Русева, директор на детското заведение.

Благодарение на проведено досега лечение, диагнозата му вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм вече е отпаднала и от март миналата година той е с нова диагноза: разстройство на експресивната реч. Това означава, че все още има забавяне в развитието и лечението и терапиите продължава.

Продължават и всекидневните терапии, като детето посещава логопед, психолог, специален педагог, барокамера, плуване и електростимулация.

Месечно терапиите възлизат на около 3000 лв. Всички тези суми са непосилни за семейството му без дарителска подкрепа.

Всеки, който има желание и възможност да помогне на Коки, може да го направи чрез дарение на:
IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков
Чрез PayPal – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Както и чрез специализираната онлайн платформа Help Karma.

shumenonline.bg

 

 

 

Училище за родители

 

   В детската градина се проведе поредната среща от "Училище за родители", на тема "Детската агресия". Поканата към родителите на децата бе отправена от психолога на ДГ "Смехорани", г- жа Чернева и е част от дейностите по плана за Противодействие на тормоза и насилието в детската градина. В детските групи бяха организирани беседи и ролеви игри с децата по темата.

 

 

 

 

 

 

 

 

Бабинден

 

   Днес, на Бабинден, децата поздравиха своите баби. Благодарим на всички от тях, които успяха да намерят време и да споделят с нас хубавия празник! Пожелаваме им да са здрави, все така усмихнати и всеотдайни!

 

 Участие в конкурс

 

Деца от IV група "Плодчета" се включиха в ежегодния конкурс за рисунки на тема "Коледа и Нова година", организиран от община Шумен. В конкурса участваха 330 рисунки на деца от различни възрасти. Те бяха оценявани от жури от известни шуменски художници.

В категория I възрастова група, 5-6 годишни деца, на второ място бе класирана рисунката на Алара Мустафа Чуфадар. Останалите детски рисунки ще бъдат включени в изложба в сградата на общината.

Кметът на община Шумен Любомир Христов награди най-добрите малки творци, чиито рисунки са класирани на първо, второ и трето място във възрастовите групи: 5-6-годишни деца, ученици от 1 до 4 клас, ученици от 5 до 8 клас. Те получиха лакомства и ваучери за книги, на стойност 30 лв.