Еко Коледа

   За седма поредна година се проведе традиционния благотворителен конкурс „ЕКО КОЛЕДА“. Конкурсът се организира от РИОСВ- гр. Шумен, с подкрепата на „Булекопак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех – България“ АД. В него се включиха 23 детски градини, 21 училища и 3 центъра за деца от област Шумен и Търговище. Участниците имаха за задача екипно да изработят коледна украса, коледни и новогодишни картички от екологични или отпадъчни материали. 

   В конкурса се включиха децата, участващи в допълнителната дейност- изобразително изкуство, като изработиха съвместно коледни пана.

 

Коледен базар

 

От 9.XII.2019 г. детската градина отвори врати за ежегодния Коледен базар на коледни изделия, изработени от сръчните ръце на децата и техните родители. Благодарим на всички, които помогнаха Коледния дух да заблести при нас! 

 

 

На 25.11.2019 г. в ДГ "Смехорани" гостуваха горските педагози, представители на СИДП и ПП "Шуменско плато". Посещението им в група "БонБон" бе свързано със занимания от Зеленото училище и с настоящата инициатива на детската градина "Час на родителя". shumenonline.bg

 

 

 

   На 23.11.2019 г. в РБ "Ст. Чилингиров", Шумен, деца от подготвителните групи на детската градина "БонБон" и "Плодчета" взеха участие и се представиха блестящо на VI -то издание на регионалния конкурс "Аз рецитирам българска възрожденска поезия". Мая от 3 група "БонБон" зае 1-то  място в категория за деца от 5-6 годишна възраст и стана лауреат на Къща- музей "Панайот Волов", Шумен. 

 

   

 

На 21 ноември православната църква отбеляза празника „Въведение богородично”, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.

От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби. 

Много от традициите и обичаите, спазвани на този ден, са останали в историята, но Денят на християнското семейство е празник, който трябва да почитаме и уважаваме. 21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова го посвещаваме на най-близките си хора и се зареждаме с много, много любов.

Обединени като едно голямо семейство, децата от всички групи на детска градина „Смехорани” се включиха в отбелязване на празника с разнообразни  инициативи.

 

 

1 група "Мечо Пух"

 

2 група "Пинко"

 

3 група "Бон Бон"

 

4 група "Плодчета"