ПРАЗНИК НА МАТЕМАТИКАТА

 

   На 17. 04. 2018 година се проведе ежегодният "Празник на математиката". Състезанието е организирано от община Шумен и ШУ "Еп. константин Преславски", като в него участват деца от предучилищните групи в община Шумен. Нашата детска градина се представи отлично с отбора от група "Пинко". Малките математици получиха грамота за участие, награди и много подаръци.

 

 

 

 

 

   Великденски базар

 

    В детската градина се организира великденска изложба- базар "Писани яйчица от Смехорани с прекрасни сърчица", на която родителите, съвместно със своите деца изработиха великденски изделия. Великденският базар е част от проекта "Хубост за бъдни времена", чиято идея е съхраняване на българските обичаи и традиции.

   Ето и великденската украса, изработена от сръчните ръце на деца и родители:

 

 

 

 

 

 

 


Деца помагат на малката Рая от Шумен да проходи

 

 

 

 
  

 

 

 

Честита Баба Марта!

 

 

   И тази година Баба Марта пристигна в детската градина, за да донесе мартенички за  здраве и сила. Децата я посрещнаха възторжено, с много песни, танци и весело настроение. Баба Марта пожела на всички да са живи, здрави, румени, засмени!

Честита да е! 

 

   

 

 

  

 

 

 

 

Учителско портфолио

 

 

 

 

   Поредното новаторство, касаещо учителското съсловие, се отнася до изготвянето на учителско портфолио, което да даде възможност за по- пълна и точна информация относно всички постижения/ дипломи, курсове, квалификация, кредити, сертификати и друга информация.../ на всеки педагогически специалист. Учителското портфолио ще послужи и при оценяването на учителите, във връзка с тяхното кариерно развитие. 

 

   Педагогическият екип на детската градина избра образователен портал "УЧИЛИЩА.БГ" за изготвяне на дигиталните си портфолиа чрез българската платформа" Учителско портфолио".

   Благодарим за съдействието на екипа на портала и добрата оценка, публикувана на тяхната фейсбук страница!