Кампанията ,,Да изчистим България заедно" на btv Media Group е най- мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществената чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по- чиста и красива в дългосрочен план.

   Нашите малки доброволци от детската градина, макар и един ден по- рано, се включиха активно в кампанията ,,Да изчистим България заедно". Проведен бе открит урок в новото "Горско училище", по спечелен проект на детската градина към ПУДООС на тема "Обичам природата- и аз участвам", където малките еколози, от подготвителните групи, показаха знания за природата, нейните обитатели и правилата за чиста природа, след което се  включиха в почистване на двора на детската градина!

 

 

Конкурс "Българската народна приказка в картина"

 

   Нашите талантливи деца от IV група "Мечо Пух" бяха наградени за отлично представяне в конкурса "Българската народна приказка в картина". Негови организатори са Народно читалище "Пробуда- 1958" и къща музей ,,Панайот Волов", град Шумен, с които детската ни градина създаде добро партньорство и ползотворно сътрудничество през учебната 2018/2019 година.

 

ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР

 

   Нашата детска градина отново отвори врати за ежегодния Великденски базар. Благотворителните базари се превърнаха в традиция за нас, като в тях се включват деца, родители и екипът на детската градина. И този великденски базар има кауза: средствата ще се използват за подновяване на площадката по безопасност на движението!

 

   

БАК

 

 

ТРЕНИРОВЪЧНА ЕВАКУАЦИЯ

 

 

   На 17.04.2019 година в ДГ "Смехорани" се проведе тренировъчно занятие по БАК на тема :"Действие на учителите, помощният персонал и децата при земетресение и пожар", което бе организирано от детската градина със съдействието на община Шумен, РС ПБЗН, ЦСМП, РУ Шумен. На занятието присъстваха ст. експерт ПОЛР Шумен, директори и учители на детски градини.

   Колективът на детската градина бе поздравен и получи висока оценка от присъстващите органи за добрата организация на тренировъчното занятие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОЛЕДЕН БАЗАР

 

 

 

 

Уважаеми родители!

   По Ваше желание, на 03.12.2018 г. в детската ни градина отново отваря врати Коледен базар, в който предлаганите изделия да бъдат изработени от Вас, съвместно с децата Ви!

   Благодарим за активното Ви включване в изработването и закупуването на прекрасните коледни изделия!

   По случай предстоящите светли празници пожелаваме на Вас и Вашите семейства топлина, здраве, обич и щастливи деца!

   Весела Коледа и щастлива Нова 2019 година!