На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, а в днешния ден са предвидени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“. Детската градина е член на Клуб "Светофарче", който е създаден от преди 35 години в град Шумен и провежда редица инициативи по повод формирането на гражданска култура и знания за безопасност на движението у децата. Днес малките смехорани се включиха в инициативата с много игри и занимания.

 

 

 

 "Всичко ще се оправи! Предай нататък!": небесната дъга - детският символ на надеждата


   Деца от III група "БонБон" се включиха в благородна инициатива "Предай нататък!" и нарисуваха прекрасни рисунки с дъги и надпис "Всичко ще се оправи!". Тази инициатива е започната от децата в Италия, като рисунките им стават символ на вярата, добротата и надеждата. С настъпването на светлите великденски празници нека и ние отправим послание към всички:

"Бъдете здрави и благословени! Всичко ще се оправи! Нека обединим мислите си и доброто ще победи!"

 

 

 

 

Благотворителност

 

 

 

  

 

Деца даряват на връстник в нужда

 
 

400 лв. даряват децата от ДГ „Смехорани“ на малкия Коки от Шумен, който продължава лечението си.

„Екипът на ДГ „Смехорани“ се трогна от историята на Коки. Благодаря на децата и техните родите за активното им участие във всяка една инициатива, която организираме. Сумата ще бъде преведена на посочената дарителска сметка“. Това каза за shumenonline.bg Румяна Русева, директор на детското заведение.

Благодарение на проведено досега лечение, диагнозата му вторичен недоимък на лактазата, нецелиакична глутеновата непоносимост и детски аутизъм вече е отпаднала и от март миналата година той е с нова диагноза: разстройство на експресивната реч. Това означава, че все още има забавяне в развитието и лечението и терапиите продължава.

Продължават и всекидневните терапии, като детето посещава логопед, психолог, специален педагог, барокамера, плуване и електростимулация.

Месечно терапиите възлизат на около 3000 лв. Всички тези суми са непосилни за семейството му без дарителска подкрепа.

Всеки, който има желание и възможност да помогне на Коки, може да го направи чрез дарение на:
IBAN:BG89PRCB92301049318117
BIC: PRCBBGSF
ПроКредит Банк
Калоян Пейчев Казаков
Чрез PayPal – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Както и чрез специализираната онлайн платформа Help Karma.

shumenonline.bg

 

 

 

Училище за родители

 

   В детската градина се проведе поредната среща от "Училище за родители", на тема "Детската агресия". Поканата към родителите на децата бе отправена от психолога на ДГ "Смехорани", г- жа Чернева и е част от дейностите по плана за Противодействие на тормоза и насилието в детската градина. В детските групи бяха организирани беседи и ролеви игри с децата по темата.

 

 

 

 

 

 

 

 Участие в конкурс

 

Деца от IV група "Плодчета" се включиха в ежегодния конкурс за рисунки на тема "Коледа и Нова година", организиран от община Шумен. В конкурса участваха 330 рисунки на деца от различни възрасти. Те бяха оценявани от жури от известни шуменски художници.

В категория I възрастова група, 5-6 годишни деца, на второ място бе класирана рисунката на Алара Мустафа Чуфадар. Останалите детски рисунки ще бъдат включени в изложба в сградата на общината.

Кметът на община Шумен Любомир Христов награди най-добрите малки творци, чиито рисунки са класирани на първо, второ и трето място във възрастовите групи: 5-6-годишни деца, ученици от 1 до 4 клас, ученици от 5 до 8 клас. Те получиха лакомства и ваучери за книги, на стойност 30 лв.