Награди за участие в конкурси

 

 

Малките таланти от детската градина се изявиха с рисунки в XII-ти конкурс с международно участие "Българската народна приказка в картина" и в XVI-ти Национален конкурс " България в сърцата и мечтите ни". Г-жа Румяна Русева, директор на ДГ "Смехорани", поздрави децата и им връчи грамота и диплом за тяхната творческа изява. Поздравление бе отправено и към г-жа Мариана Петкова, преподавател по Изобразително изкуство в детската градина и спомогнал за развитие на детските таланти.

 

 

Футболен турнир с деца и родители

 

 

Организираният от детската градина футболен турнир се превърна в празник на спорта. В него се включиха децата от III група "Мечо Пух" и IV група "Пинко", участващи в допълнителната дейност, и техните родители. Малките футболисти демонстрираха завидни технически умения, получени от своите треньори- бате Оги и г-н Л. Чешмеджиев. Турнирът предизвика много емоции и щастливи усмивки у всички участници.

 Малки и големи футболисти на терена

 

 

 

 

Празник по БДП с IV група

 

 

Група "Пинко" успешно завърши своя двугодишен вътрешен проект по Безопасност на движение по пътищата, като представиха пред своите родители усвоените знания за значението на пътните знаци и необходимостта от спазването на правилата за безопасно движение по улицата.

 

 

 

 

 

Великденски благотворителен базар

 

 

В детската градина се откри Великденския благотворителен базар "Ангелите на Ангел".
Децата бяха неговите първи посетители и вече си избраха Великденско изделие, което да закупят със своите родители. Така всички могат да се включат в благородната кауза!
Нека в навечерието на един от най- светлите християнски празници бъдем отново добротворци!
 
 
   

 

 

 

"Походът на книгите"

 

 

Детската градина се включи в Националната кампания "Походът на книгите". XI-то издание на кампанията в подкрепа на четенето се провежда в периода 2-23 април и е част от мисията на Асоциация "Българска книга" и Българска библиотечно-информационна асоциация в подкрепа на грамотността, културата и обраованието. Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров", Шумен организира традиционни Празници на детската книга и изкуствата за деца. На 12 април Детския отдел на библиотеката посрещна децата от IV група "Пинко", за да ги запознае с вълшебния свят на книгите и техните герои.