Участие в XIV Национален конкурс "България в сърцата и мечтите ни"

 

Благодарим на Мая Милкова от IV група "БонБон" за заслужената награда, за рисунка с образа на известния революционер Панайот Волов /роден в град Шумен/ и на г-жа Петкова, преподавател в детската градина по изобразително изкуство, за участието в XIV национален конкурс за изява на детското творчество "България в сърцата и мечтите ни"! Със сигурност и тази година ще видим награден таланта на още много надарени деца от детската градина!

 
 
Снимка на Нели Друмева.Снимка на Нели Друмева.
 
 

 

 

 

   Есента е един от най- красивите сезони от годината, щедра на топли багри и цветове, богата на зеленчуци и плодове. Вдъхновени от този прекрасен сезон, децата от детската градина се потопиха в нейното вълшебство и претвориха богатството й в различни дейности.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Следвайки българските народни традиции, децата от IV група "БонБон" се научиха как се прави зимнина като начин за съхраняване на есенните заленчуци, какви са начините и рецептите за направата на туршия. В практическия процес децата вложиха много труд, старание и любов, под вещото ръководство на екипа на групата. Инициативата бе проведена съобразно всички противоепидемиологични мерки и изисквания. 

 

 

Вижте повече тук-  shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

   На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, а в днешния ден са предвидени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“. Детската градина е член на Клуб "Светофарче", който е създаден от преди 35 години в град Шумен и провежда редица инициативи по повод формирането на гражданска култура и знания за безопасност на движението у децата. Днес малките смехорани се включиха в инициативата с много игри и занимания.

 

 

 

 "Всичко ще се оправи! Предай нататък!": небесната дъга - детският символ на надеждата


   Деца от III група "БонБон" се включиха в благородна инициатива "Предай нататък!" и нарисуваха прекрасни рисунки с дъги и надпис "Всичко ще се оправи!". Тази инициатива е започната от децата в Италия, като рисунките им стават символ на вярата, добротата и надеждата. С настъпването на светлите великденски празници нека и ние отправим послание към всички:

"Бъдете здрави и благословени! Всичко ще се оправи! Нека обединим мислите си и доброто ще победи!"