Награди за участие в Национален конкурс

 

 

 

 

Децата от III група "Пинко" и IV група "БонБон" бяха отличени в Националния конкурс за изпълнение на българска литература, организирана от Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", посветен на националния празник на България- 3 март и на 140 годишнината от рождението на патрона на библиотеката- писателят и общественик Стилиян Чилингиров. В проведения онлайн конкурс участваха 418 рецитатори. В категория "Деца и ученици до V клас" с поощрителна награда бе удостоен Кристиян Живков от група "Пинко", а в категория "Група рецитатори" с Трета награда- Яна и Манол Иванови от група "БонБон". Всички деца, с индивидуално и групово изпълнение, бяха наградени с книга, грамота и членска карта за безплатен годишен абонамент за посещаване на регионалната библиотека. Наградите бяха връчени на децата от директора на детската градина- г-жа Р. Русева.

 

група "БонБон"

 

   

  група "Пинко"

 

 

 

 

Участие в Регионален конкурс на ЦПЛР, Шумен- "Пижо и Пенда"

 

 

 

 

Деца от IV група "БонБон", под ръководството на преподавателя г-жа Петкова/ изобразително изкуство/, взеха участие в XXV Регионален конкурс "Пижо и Пенда" и бяха удостоени с колективна награда в раздел: Пано и първомартенска украса.


 

Участие в национален онлайн конкурс за 3 март

 

   

Деца от група "Пинко" и "БонБон" взеха участие в провелия се онлайн конкурс посветен на Националния празник на България- 3 март и на 140 годишнината от рождението на патрона на Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров", Шумен. В рецитаторския конкурс се включиха 418 участника от различни възрасти. В националния конкурс децата от група "БонБон"- Манол и Яна Иванови бяха отличени с трета награда за изпълнение на стихотворението "Обич" от Дора Габе, а Кристиян Живков, от група "Пинко"- стихотворение "Опълченците на Шипка" от Иван Вазов, с поощрителна награда. Всички деца, които се включиха с индивидуално и групово изпълнение получиха грамота за участие.

 

Манол и Яна от група "БонБон"- стихотворение "Обич"

 

 

 

3 март- Ден на свободата

 

 

За да я има БЪЛГАРИЯ! Уроци по родолюбие с децата от група "Пинко" и група "БонБон"! Любовта на децата към Родината минава през знанието за делата, убежденията и живота на ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ! 

 

          

 

 

 

                                                                   

 

 

  

 

 

 

 

"Зимна работилничка"

 

 

 

 Малките смехорани се включиха в инициативата на детската градина "Зимна работилничка", където проявиха творество и много умения в изработването на зимни рисунки, пана, апликации и макети на зимния красив пейзаж.

 

 

 

 Нека видим и тяхното творчество:

I група "Плодчета"

 

 II група "Мечо Пух"

 

III група "Пинко"

 

IV група "БонБон"