"Жълти стотинки- деца помагат на деца"

 

И ние се включихме в благотворителната акция "Жълти стотинки- деца помагат на деца". Тази година Шумен е столица на 14-тото издание на кампанията, което ще продължи и след края на календарната 2021 година. Екипът на детската градина благодари на всички родители и деца, които със своята съпричастност допринасят за осъществяване на благородната кауза- закупуване на неонатален респиратор за малките пациенти в неонатологичното отделение на МБАЛ - Шумен.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Играй с Фори"

 

 

"Една сбъдната мечта - образователна програма за развитие на емоционалната грамотност в предучилищна възраст, включваща и компонент за саморегулация на емоциите и поведението". Проектът за емоционална грамотност е разработен от доцент д-р Севджихан Еюбова, преподавател в Катедра "Технологично обучение, Професионално образование, Предучилищна и Начална училищна педагогика"на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".
На снимката психологът Мариела Чернева, по време на работа в ДГ "Смехорани", Шумен в трета група "Мечо Пух", припомня "техниката на таралежа". Детската градина работи вече втора година по образователната програма "Играй с Фори" за развитие на емоционалната интелигентност, която помага на децата и възрастните да разбират своите емоции.
#играйсфори
 
 
 

 

 

 

Празник в група "Пинко"

 

 

В детската градина продължиха дейностите по проекта "Пътешествай, знай и родния край опознай". В IV група "Пинко" се реализираха мероприятията: месец октомври децата гледаха филм за Шумен. На 2.11.2021 г. знанията на децата се представиха в празничен спектакъл.

 

 

 

 

 

 

 

Ден на Народните будители

 

Децата от група "Мечо Пух" се включиха активно във викторина, посветена на 1 ноември, Деня на Народните будители, и показаха знания за бележити будители и личности, свързани с родния град. Инициативата е част от поредица дейности по реализиране на спечелен проект на детската градина към Общински фонд Култура, община Шумен- "Пътешествай, знай и родния край опознай".

 

 

Празник по БДП

 

 

 

 

 

ДГ "Смехорани "откри обновена площадка по Безопасност на движение по пътищата. Площадката е оборудвана с пътни знаци, маркировка и светофари, където децата ще имат възможност да карат велосипеди и да спазват правилата за пътната Безопасност. На празника присъстваха родители и много други гости, със специалното участие на комисар Дундаков, който даде ценни съвети на децата. Най- голямата атракция бе полицейският автомобил, в който влязоха децата и се впечатлиха от звуковата сигнализация. Всички деца искаха да сложат полицейската шапка на комисаря и да се снимат за спомен с него.