Великденски базар

 

    В детската градина се организира великденска изложба- базар "Писани яйчица от Смехорани с прекрасни сърчица", на която родителите, съвместно със своите деца изработиха великденски изделия. Великденският базар е част от проекта "Хубост за бъдни времена", чиято идея е съхраняване на българските обичаи и традиции.

   Ето и великденската украса, изработена от сръчните ръце на деца и родители:

 

 

 

 

 

 

 


Деца помагат на малката Рая от Шумен да проходи

 

 

 

 
  

Учителско портфолио

 

 

 

 

   Поредното новаторство, касаещо учителското съсловие, се отнася до изготвянето на учителско портфолио, което да даде възможност за по- пълна и точна информация относно всички постижения/ дипломи, курсове, квалификация, кредити, сертификати и друга информация.../ на всеки педагогически специалист. Учителското портфолио ще послужи и при оценяването на учителите, във връзка с тяхното кариерно развитие. 

 

   Педагогическият екип на детската градина избра образователен портал "УЧИЛИЩА.БГ" за изготвяне на дигиталните си портфолиа чрез българската платформа" Учителско портфолио".

   Благодарим за съдействието на екипа на портала и добрата оценка, публикувана на тяхната фейсбук страница!

 

 

 

МАСЛЕНИЦА

   

   Група" Мечо Пух," от нашата детска градина, спечели проект на тема:" Различни, но единни" към УНИЦЕФ и Сдружение" Възможности без граници". Основна идея на този проект е приобщаването на децата към различните етноси, с техните празници, бит и култура. 

 

 

   Те се включиха в празника Масленица, Кукеровден и Сирни Заговезни, организиран от най- старото читалище в Шумен-" Добри Войников"и руския клуб "Славяни", под надслов" Масленица идет, блин да мед несет". Руската Масленица съответства до голяма степен на българските Сирни Заговезни. Кукерите от кв. Макак прогониха  лошото, болестите и злите сили по стар български обичай.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Символ на Масленица е сламената кукла, която се изгаря и прескача за здраве. Празникът бе завършен с традиционни руски блини и палачинки, осигурени и раздадени от организаторите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

" ГРАДИНАТА ТЪРСИ ТАЛАНТ"

 

 

    На 31.01. 2018 година в детската градина се проведе танцово- музикално шоу:" Градината търси талант". На него децата показаха своя талант пред деца и родители. Изпълненията им  бяха оценявани от жури в състав: г- жа Р. Русева,директор на детската градина, г- н П. Павлов, директор на 2 ОУ" Д- р П. Берон" и г- жа Р. Чанова, хореограф. Малките участници се представиха достойно и заслужено получиха аплодисментите на публиката. Директорът на детската градина, г-жа Р. Русева, поздрави децата за техните умения, като пожела техния талант да се развива и да стигне големите сцени, и им връчи грамоти за участие.