Конкурс "Българската народна приказка в картина"

 

   Нашите талантливи деца от IV група "Мечо Пух" бяха наградени за отлично представяне в конкурса "Българската народна приказка в картина". Негови организатори са Народно читалище "Пробуда- 1958" и къща музей ,,Панайот Волов", град Шумен, с които детската ни градина създаде добро партньорство и ползотворно сътрудничество през учебната 2018/2019 година.

 

ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР

 

   Нашата детска градина отново отвори врати за ежегодния Великденски базар. Благотворителните базари се превърнаха в традиция за нас, като в тях се включват деца, родители и екипът на детската градина. И този великденски базар има кауза: средствата ще се използват за подновяване на площадката по безопасност на движението!

 

   

БАК

 

 

ТРЕНИРОВЪЧНА ЕВАКУАЦИЯ

 

 

   На 17.04.2019 година в ДГ "Смехорани" се проведе тренировъчно занятие по БАК на тема :"Действие на учителите, помощният персонал и децата при земетресение и пожар", което бе организирано от детската градина със съдействието на община Шумен, РС ПБЗН, ЦСМП, РУ Шумен. На занятието присъстваха ст. експерт ПОЛР Шумен, директори и учители на детски градини.

   Колективът на детската градина бе поздравен и получи висока оценка от присъстващите органи за добрата организация на тренировъчното занятие.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КОЛЕДЕН БАЗАР

 

 

 

 

Уважаеми родители!

   По Ваше желание, на 03.12.2018 г. в детската ни градина отново отваря врати Коледен базар, в който предлаганите изделия да бъдат изработени от Вас, съвместно с децата Ви!

   Благодарим за активното Ви включване в изработването и закупуването на прекрасните коледни изделия!

   По случай предстоящите светли празници пожелаваме на Вас и Вашите семейства топлина, здраве, обич и щастливи деца!

   Весела Коледа и щастлива Нова 2019 година!

 

 

    На 26.11. в  Общински младежки дом, гр. Шумен, се проведе Викторина по БДП, с участието на отбори от деца, учители, родители и пътни полицаи от ДГ „Брезичка”, ДГ „Смехорани”, ДГ „Пролетна дъга”. Във викторината участваха деца от четвърта група "Мечо Пух", с учител- В. Тихолова. Инициативата е свързана с отбелязването на юбилейната седмица на "35 години от организираната работа по безопасно движение с деца от предучилищна възраст" 26- 30 ноември 2018 г.

 

 

2ноември /вторник/

Вътрешна квалификация в детските градини от град Шумен, съвместно с представители на КАТ.

 

 28 ноември /сряда/

9.30 ч. – Откриване на Международна изложба от детски рисунки на тема „Децата и уличното движение”

Място: Фоайе на Педагогическия факултет на ШУ „Еп. К. Преславски”

10.00 ч. – Кръгла маса на тема: „35 години организирана работа по БДП в детските градини”

Място: Актова зала на Педагогическия факултет на ШУ„Еп. К. Преславски”

 

 

29 ноември /четвъртък/

09.00 ч. – Открити педагогически форми в ДГ „Смехорани”

2 група "Бон Бон" 

 

 4 група "Мечо Пух"

 

3 група "Плодчета"

30 ноември /петък/

10.00 ч. – Театър за децата от ІІІ и ІV погдотвителни групи – „Телефон 112! Позвъни!” – Театър „Весел” от град Велико Търново

11.00 ч. – Театър за децата от ІІІ и ІV подготвителни групи

Място: Общински младежки дом