БРИГАДА С РОДИТЕЛИТЕ

19.05.2018 г.

 

 

   Инициативата- "Да направим двора на детската градина красив", привлече много родители на съвместна бригада за подновяване и освежаване съоръженията за игра и спорт на открито в двора на нашата детска градина.

 

 

 

16.05.2018

 

 

ФУТБОЛЕН ТУРНИР

 

 

   По случай деня на българския спорт, в двора на нашата градина се организира футболен турнир с децата, участващи в допълнителната дейност- футбол и техните татковци и батковци. Под вещото ръководство на  треньорите се изиграха няколко срещи, подчинени на принципа за добро съперничество и спортсменство.

 

  В детската градина

 

 

 Повече информация- тук:

Демонстрации с полицейски кучета

 

 

ПРОЕКТ "РАЗЛИЧНИ, НО ЕДИННИ"

 

    Новият проект на детската градина към УНИЦЕФ "Различни, но единни" е с основна идея насърчаване и уважение на различията. На 20.04.2018 г. от 17,00 ч., в група "Мечо Пух", се организира своеобразен празник на етносите. Представен бе празничен календар с техните обичаи и мултимедийна презентация със снимки, отразяващи основните им празници. На празника присъстваха децата от групата и техните родители, учители и директорът на детската градина- г- жа Р. Русева.

За гости на празника бяха поканени:

г- жа Т. Чендева- преподавател по руски език към ШУ "Еп. Константин Преславски"; г- н П. Синджирлиев- преподавател по руски език в детската градина, председател на Шуменското настоятелство и зам. председател на сдружение "Русофили"; г- н Г. Самиров-образователен медиатор към община Шумен; г-жа Р. Етем- дългогодишен учител и баба на дете от група "Мечо Пух" и Ив. Василева- пенсиониран старши учител, приятел на детската градина и радетел на българския фолклор.

   Гостите запознаха присъстващите с обичаите и традициите на своя етнос и играха с децата характерни за техните празници игри. Подготвена бе и традиционна за различните етноси трапеза с разнообразни ястия.

 

 

 

 

 

НАГРАДИ ОТ ЕКО- КОНКУРС

 

 

   Децата от школата по изобразително изкуство, с р- л М. Петкова, бяха наградени с първи и втори места за своето участие в 13 Регионален еко- конкурс за деца и младежи, посветен на световния ден на земята. Тази година темата на конкурса бе:"Да опазим земята".