Иновативна сензорна пътека

 

Децата от детска градина "Смехорани" вече се радват на иновативна сензорна пътека!
Създаването на екологично и безопасно образователно пространство на открито осигурява възможност децата да бъдат по близо до природата и да опознават различните й елементи- форми, цвят, текстура... Стъпвайки върху различните повърхности децата развиват и подобряват своите сетивни възприятия, координация, мускулатура, увереност и концентрация, фината и обща моторика.
Сензорната пътека е изградена с голяма любов от педагогическия ни екип и с любезното съдействие на г-н Самуил Илиев, наш родител, на когото от сърце благодарим! Иновативната сензорна пътека чудесно допълва изградените еко кътове в прекрасния ни озеленен двор и децата с удоволствие се движат по нея.
 
 
 
 
 
 

Турнир по футбол

 

 

Футболният турнир с деца и родители предизвика силни вълнения и емоции у всички присъстващи. Благодарим на домакина ни II ОУ "Д-р П. Берон", гр. Шумен за предоставяне на салон за провеждането му, в лицето на директора П. Павлов, на треньорите- Огнян Николов и Стоян Чешмеджиев! Благодарим и на всички родители за активното им участие и съпричасност към дейността на детската градина!

 

 

 

 

 

 

 

Седмица по Безопасност на движението: "Правилата вече знаем!"

 

През седмицата 25-28.04.2023 г. бяха реализирани множество интерсени и полезни за децата дейности по БДП.

                                         На 25.04. в група "Пинко" се осъществиха с децата подвижни игри и апликиране на светофар.

 

 

 

На 26.04. в група "БонБон" се проведе викторина по БДП и дейности, свързани с реализиране на проекта на групата- "Малки приятели на полицията"

 

 

 

На 28.04. децата от група "Плодчета" и "Мечо Пух" поднесоха на всички деца прекрасен празник с много игри на площадката по БДП, които бяха оценявани от гостуващия полицай г-н Илиев.

 

 

 

Инициатива "Прочети ми книжка"

 

 

 

В периода 03-07.04.2023 г. се проведоха множество дейности и срещи с родителите на децата, свързани с Инициативата на ДГ "Смехорани"- Прочети ми книжка" за Деня на книгата. В група "БонБон" се обогати Библиотечния кът с много книжки, дарени от семействата на децата и от гостите от Детски отдел на Регионална библиотека "Ст. Чилингиров". Благодарим на родителите за тяхната съпричастност към Инициативата.

 

 

Четене на книжки в I група "Пинко"

 

 

"Прочети ми книжка" в II група "БонБон"

 

 

Гостуват родители в III група "Плодчета"

 

 

 

 

 

 

"Малка книжка- Приказки безкрай" в IV група "Мечо Пух"

 

 

 

 

Инициатива на ДГ "Смехорани" за Деня на детската книга

 

 
В седмица на детската книга /03.04.-07.04./, отправихме ПОКАНА към родителите да се включат в нашата инициатива, като посетят детската градина и почетат книги на децата.
Да възпитаме у детето любов към книгата е мисия и начин да го превърнем в по- богата, любознателна личност!
И за да заобичат нашите деца книгата и четенето, е добре да виждат и нас, възрастните, по- често с книга в ръка.
Стартирахме инициативата на ДГ "Смехорани"- "Прочети ми книжка", с четене на детската книга "Али и принцеса Тортичка" от нейния автор- Ралица Добрева, след което приказния сюжет оживя с участието на деца от IV група " Мечо Пух", които пресъздадоха приключенията на Али и принцесата пред всички деца в детската градина.
Изказваме благодарност към г-жа Ралица Добрева за нейната съпричастност към инициативата ни и й пожелаваме още много творчески успехи!
Децата имаха възможност да участват и в игра, като сами поставят вълшебния ключ в ръцене на Али и да разберат, че дори и хората трябва да се допълват, а не да се водят безкрайни битки между доброто и злото.
Седмицата на инициативата,"Прочети ми книжка" в ДГ "Смехорани", ще продължи с множество интересни занимания и срещи...