Участие в конкурс „Аз рецитирам българска възрожденска поезия“

 

 

   Деца от детската ни градина взеха участие в конкурса "Аз рецитирам българска възрожденска поезия" и грабнаха сърцата на журито и всички присъстващи. Близо 200 деца от Шумен, Разград, Търговище и Силистра рецитираха възрожденска поезия по време на провелия се в Шумен конкурс, организатори на който са НЧ „Пробуда“, къща музей „Панайот Волов“ и сдружение „Отечествен съюз“, а негов домакин бе Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“. Председател на седемчленното жури бе известната актриса Джуни Александрова.

   Благодарим на прекрасните ни малки участници, които са от 36- те с допълнителни награди за отличилите се в конкурса всички деца: Калоян от трета група "Плодчета", Мая и Максимилиян от втора група "Бон Бон",както и родителите им, и на г- жа Кр. Колева, която участва в подготовката на малките изпълнители!

   Ето и част от представянето на четиригодишните Макси и Мая от група "Бон Бон"!

Конкурс - Макси

Конкурс- Мая 

 

 

 

 

 

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРАД ВАРНА

 

 

   Днес децата от детската ни градина преживяха една вълнуваща и изпълнена с незабравими моменти екскурзия до град Варна. Те се запознаха с многообразния животински свят в зоологическата градина и наблюдаваха представлението на дресираните делфини в Делфинариума.

 

 

 

   

    

 

ЗАБАВНО ПРОГРАМИРАНЕ

 

 

   Децата от подготвителната група "Мечо Пух" първи се включиха в демонстрации с роботи Финч, организирани от шуменската регионална библиотека "Ст. Чилингиров", по повод Европейската седмица на програмирането. Програмирането с роботи Финч служи за обучение по компютърно моделиране и информатика, насърчава дигиталните умения, въображение и креативност у децата. 

 

 

 ЛЕТЕН ЛАГЕР

 

 

   Летен лагер на море с децата от нашата детска градина /18- 23. 06./ в  к.к. "Златни пясъци", хотел "Русалка", плаж Кабакум.

 

 

 

 

  УЧАСТИЕ В МАЖОРЕТЕН ФЕСТИВАЛ

 

   Нашите малки мажоретки взеха участие в 10- то издание на фестивала на мажоретния танц "Мадарски конник" на 12 и 13 май 2018. Спортна зала "Младост" бе арена за прекрасната изява на грациозните момичета, подготвени от своя треньор- Мариола Спасова. Танцът с батони  заслужено донесе купа и медали за отличното им представяне на фестивала.