Еко Коледа

   За седма поредна година се проведе традиционния благотворителен конкурс „ЕКО КОЛЕДА“. Конкурсът се организира от РИОСВ- гр. Шумен, с подкрепата на „Булекопак“ АД, „Рекобат“ АД и „Грийнтех – България“ АД. В него се включиха 23 детски градини, 21 училища и 3 центъра за деца от област Шумен и Търговище. Участниците имаха за задача екипно да изработят коледна украса, коледни и новогодишни картички от екологични или отпадъчни материали. 

   В конкурса се включиха децата, участващи в допълнителната дейност- изобразително изкуство, като изработиха съвместно коледни пана.

 

 

 

   На 23.11.2019 г. в РБ "Ст. Чилингиров", Шумен, деца от подготвителните групи на детската градина "БонБон" и "Плодчета" взеха участие и се представиха блестящо на VI -то издание на регионалния конкурс "Аз рецитирам българска възрожденска поезия". Мая от 3 група "БонБон" зае 1-то  място в категория за деца от 5-6 годишна възраст и стана лауреат на Къща- музей "Панайот Волов", Шумен. 

 

"МАЛКИЯТ МАТЕМАТИК"

 

 

 

   Деца от подготвителната група "Мечо Пух" се представиха отлично на състезанието "Малкият математик". Празникът на математиката се организира от община Шумен и ШУ " Еп. Константин Преславски" и се проведе в Актовата зала на Педагогическия факултет. В надпреварата взеха участие деца от 19 подготвителни групи от община Шумен с отбори от три участника, които решаваха занимателни игри и тестови задачи, съпътствани с много игри и изненади.

 

   ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "ДА СЪХРАНИМ ТРАДИЦИИТЕ"

 

 

   Децата от подготвителната група "Мечо Пух" се представиха отлично на Шестия фолклорен конкурс "Да съхраним традициите", организиран от община Шумен и ДГ "Слънце"! Хореограф на спечелилия първо място фолклорен танц е г- жа Б. Колева, преподавател по народни танци в детската градина.

 

 

 

 

 

 

 

Коледуване в комплекс "Мария"

 

По стара българска традиция, в навечерието на коледните празници, коледарски наричания за здраве и берекет огласиха известния в града ни комплекс "Мария"! Гостоприемният домакин, г- жа Донева, с усмивка прие коледарите от

група "Мечо Пух" и дар дари всички гости от детската градина!