Участие в VII Национален фестивал "Пусть всегда будет солнце"

 

VII Национален фестивал “Пусть всегда будет солнце”-ПРОТОКОЛ

 

 

За нас е чест и радост да споделим новината, че децата от IV група "БонБон", взели участие в VII Национален фестивал на руската поезия, песен и танц "Пусть всегда будет солнце", през месец юни 2021 г. са класирани на 1 място в раздел колективно изпълнение на песента "Антошка"! Като финалисти, през месец ноември 2021 г., на  децата заслужено им бе отредено второ място. Всички полуиха Дипломи, а за финала и статуетка за своето представяне. Фестивалът се организира от Национално Движение Русофили, с подкрепата на Синдиката на българските учители, Община Казанлък и съдействието на Фонд „Русский мир”. Благодарим от сърце на нашите прекрасни участници, изучаващи руски език и от вокалната група "БонБон"- Георги Златанов, Рада, Никол, Владимир, Евгения, Алекс и на солистите- Мая и Максимилиан! 

 

 

                                                                    

 

 

 

Екскурзия до град Варна

 

 

Слънчева Варна топло посрещна децата от група " Мечо Пух ", "Пинко" и "БонБон ". Екскурзията включи посещение на "Музей на здравето", шоу на прекрасните делфини в "Делфинариум" и опознаване животинския свят в Зоологическата градина.Слънчева Варна топло посрещна децата от група " Мечо Пух ", "Пинко" и "БонБон ". Екскурзията включи посещение на "Музей на здравето", шоу на прекрасните делфини в "Делфинариум" и опознаване животинския свят в Зоологическата градина.

 

 

 

 

 

 

 

Награди за участие в Национален конкурс

 

 

 

 

Деца от IV група "БонБон" участваха в VI Национален конкурс ,Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, организиран от Община Шумен и Средно училище „Сава Доброплодни” — гр. Шумен, който се проведе в периода: 23.05 — 05.06.2021 г. в гр. Шумен. Наградени деца, в раздел "Визуални изкуства", са: Евгения Неделчева- 1 място; Мая Милкова- 2 място и две поощрителни награди за Джан Тунджай и Венцислав Банчев. Браво на нашите таланти!
Конкурсът има за цел да открива млади таланти, да насърчава даровитите български деца по пътя им към голямото изкуство, да популяризира българското и европейското културно наследство и да осъществява творчески обмен между различни художествени колективи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+6
 
 
 

 

 

 

Група "Пинко" в "Двор на кирилицата"

 

 

Децата от III група "Пинко" посетиха някогашната българска столица Плиска и разгледаха забележителния Културно- исторически комплекс "Двор на кирилицата".

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Участие в Национален конкурс "България в сърцата и мечтите ни"

 

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "БОЯН ПЕНЕВ-1949 г."

 

Деца от група "БонБон", под ръководството на преподавателя г-жа Петкова, се включиха с рисунки в раздел "Изобразително изкуство" в XV Национален конкурс "България в сърцата и мечтите ни", организиран от НЧ "Боян Пенев-1949 г.", ДГ "Дружба" и ДГ "Братя Грим", гр. Шумен. Конкурсът е посветен на 40 годишнината от откриването на паметник "Създатели на българската държава". На почетното трето място е класирана рисунката на Рада Караджова/ гр. "БонБон"/.