Екскурзия до град Варна

 

 

Слънчева Варна топло посрещна децата от група " Мечо Пух ", "Пинко" и "БонБон ". Екскурзията включи посещение на "Музей на здравето", шоу на прекрасните делфини в "Делфинариум" и опознаване животинския свят в Зоологическата градина.Слънчева Варна топло посрещна децата от група " Мечо Пух ", "Пинко" и "БонБон ". Екскурзията включи посещение на "Музей на здравето", шоу на прекрасните делфини в "Делфинариум" и опознаване животинския свят в Зоологическата градина.

 

 

 

 

 

 

 

Награди за участие в Национален конкурс

 

 

 

 

Деца от IV група "БонБон" участваха в VI Национален конкурс ,Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, организиран от Община Шумен и Средно училище „Сава Доброплодни” — гр. Шумен, който се проведе в периода: 23.05 — 05.06.2021 г. в гр. Шумен. Наградени деца, в раздел "Визуални изкуства", са: Евгения Неделчева- 1 място; Мая Милкова- 2 място и две поощрителни награди за Джан Тунджай и Венцислав Банчев. Браво на нашите таланти!
Конкурсът има за цел да открива млади таланти, да насърчава даровитите български деца по пътя им към голямото изкуство, да популяризира българското и европейското културно наследство и да осъществява творчески обмен между различни художествени колективи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+6
 
 
 

 

 

 

Група "Пинко" в "Двор на кирилицата"

 

 

Децата от III група "Пинко" посетиха някогашната българска столица Плиска и разгледаха забележителния Културно- исторически комплекс "Двор на кирилицата".

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Участие в Национален конкурс "България в сърцата и мечтите ни"

 

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "БОЯН ПЕНЕВ-1949 г."

 

Деца от група "БонБон", под ръководството на преподавателя г-жа Петкова, се включиха с рисунки в раздел "Изобразително изкуство" в XV Национален конкурс "България в сърцата и мечтите ни", организиран от НЧ "Боян Пенев-1949 г.", ДГ "Дружба" и ДГ "Братя Грим", гр. Шумен. Конкурсът е посветен на 40 годишнината от откриването на паметник "Създатели на българската държава". На почетното трето място е класирана рисунката на Рада Караджова/ гр. "БонБон"/.

 

 

 

 

 

Коледуване

 

Децата от IV група "Плодчета" коледуваха в известната фирма "Ал и Ко". Малките коледари и сурвакари отправиха своята благословия по стар народен обичай, а домакините от управата, като добри стопани, дар дариха своите гостенчета!

"... Дошли са скъпи гости Смехорани, те са всички гласовити като птички!

Коледари, сурвакари, със желание за дари...

Коледа е!

Бъдете всички здрави, бодри!

Чест и берекет по стока и по хора...!"