Празник на мама

 

 

 

  8 март е празникът, на който можем да благодарим на своите майки за обичта и грижите, които те полагат за нас. Малки и големи смехорани рецитираха стихотворения, пяха песни и с танци изразиха своята признателност към тях.

 

                                                                                                  1 група "Плодчета"

 

 

2 група "Мечо Пух"

 

3 група "Пинко"

 

4 група "БонБон"

 

 

 

 

Баба Марта в детската градина

 

 

   По стара българска традиция, на 1 март посрещаме дългоочакваната Баба Марта, да ни закичи с мартенички за здраве и сила, и донесе пролетта. Днес в детската градина ни гостуваха представители на НЧ "Пробуда- 1958", а в ролята на благата старица бе г- жа Златина Петрова, водеща на предаването "Седянка" по ТВ Шумен. Децата се запознаха с легендата и посланията на двата цвята на мартеничката, и по древния български обичай бяха закичени с пъстрите цветове; звучаха стихотворения, песни и танци във всяка група по повод веселия празник! Нека си пожелаем здраве и радост, а и Баба Марта да е все усмихната!

 

Снимка на Читалище Пробуда Шумен.Снимка на Читалище Пробуда Шумен.
 
Снимка на Читалище Пробуда Шумен.
 
Снимка на Читалище Пробуда Шумен.Снимка на Читалище Пробуда Шумен.
 
+2

 

 

 

 Бабинден 

 

 May be an image of 6 души и стоящи хора

 

   Бабинден е един от най- тачените зимни празници. В нашата детска градина стана традиция да се празнува този празник. Децата от групите I- "Плодчета", II- "Мечо Пух" и III- "Пинко" отправиха музикален поздрав към своите баби и с много стихотворения изразиха своята обич и признателност.
В IV група "БонБон" момичетата пресъздадоха и древния обичай Бабуване, в който се отдадава почит, уважение и благодарност към бабата- акушерка.

Вижте повече тук

 

 

 

 

Празнуване на именни дни през ноември 2020 г.

 

 

 

 

 

1 ноември- Ден на народните будители!
На този ден се прекланяме пред творците и пазителите на българската духовна и културна традиция, събудили и съхранили българското самосъзнание през вековете!
Нека всички ние да продължаваме с отдаденост и упоритост да развиваме великото дело на будителите, съхранило силния български дух, вечния стремеж към овладяване на знанието, неуморното движение напред към нови върхове в образованието, науката и културата. Нека обогатяваме и пазим българската духовност, ценности и вяра в доброто!