Бабинден в детската градина

 

   Бабинден е един от най- тачените зимни празници. В нашата детска градина стана традиция децата да поздравят своите баби за обичта и грижите им към тях. В IV група "БонБон" момичетата пресъздадоха и древния обичай Бабуване, в който се отдадава почит, уважение и благодарност към бабата- акушерка.

Вижте повече тук

 

 

May be an image of 6 души и стоящи хора

 

Празнуване на именни дни през ноември 2020 г.

 

 

 

 

 

1 ноември- Ден на народните будители!
На този ден се прекланяме пред творците и пазителите на българската духовна и културна традиция, събудили и съхранили българското самосъзнание през вековете!
Нека всички ние да продължаваме с отдаденост и упоритост да развиваме великото дело на будителите, съхранило силния български дух, вечния стремеж към овладяване на знанието, неуморното движение напред към нови върхове в образованието, науката и културата. Нека обогатяваме и пазим българската духовност, ценности и вяра в доброто!
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

  Новата учебна година се откри с тържествен ритуал в детската градина.

Нека да бъде здрава, ползотворна и успешна за всички! На добър час!

 

 

 

 

   Честит Празник на детето! Нека пожелаем на нашите деца най- вече здраве и да имат Детство пълно със игри и безгрижни дни, Детство пълно със щастие и смях, Детство пълно с приключения и приятели добри! Днес,1 юни, е и първият ден от възобновяване дейността на детската градина, в условия на извънредна епидемиологична ситуация. Посрещането на децата започна с измерване на телесната температура от медицинския специалист и разговор в групата за тяхната безопасност, опазване на здравето и защита, а по- късно в двора клоунът Румби ( г-жа Р. Борисова) се погрижи за веселото отпразнуване на любимия детски празник!