Честит първи учебен ден!

Екипът на ДГ "Смехорани" Ви пожелава ползотворна и успешна нова учебна година, изпълнена със знания, много усмивки, незабравими преживявания и весели игри!

 

 

 

Детската градина отвори широко врати за да посрещне топло и най- малките си възпитаници от група "Мечо Пух"!

 

 

 

С тържествен ритуал и приветствие от директора на ДГ "Смехорани", г- жа Р. Русева, се откри новата учебна година, а децата от подготвителната група "Плодчета " въведоха знамето на детската градина и поздравиха всички деца с песни и танци!

 

 

1 юни

 

 

   Деца, родители и учители от нашата детска градина с много настроение и усмивки се включиха в празничното карнавално дефиле за отбелязване Международния ден на детето. Началото бе поставено пред ДКТ "Васил Друмев, където всички участници от 16- те шуменски градини пяха заедно химна на Шумен и детската песен "Има светлина", рецитираха групово стихотворението "Аз съм българче" от Ив. Вазов. Нашите малки мажоретки поведоха шествието под тържествения съпровод на барабанчиците от ДГ "Братя Грим" към Градската градина, където ги очакваха много игри и изненади.

 

 

24 май

 

 

   Много деца, родители и екипът на детската градина се включиха в празничното шествие по случай 24 май- Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

 

 

55 години детска градина "Смехорани"

 

   На 20.05.2019 г., нашата детска градина отпразнува своята 55 годишнина с тържествен концерт- спектакъл "Хубост за бъдни времена" на сцената на ДКТ "Васил Друмев", Шумен, с водещ- ст. учител- Красимира Колева и пет годишните Мая и Максимилиян, от група "Бон Бон". В концерта взеха участие бивши възпитаници и приятели на детската градина- детски ансамбъл "Звънче", СКХГ "Ритмик", ученици от III ОУ "Димитър Благоев".

 

   

            

 

 ДЕН НА ШУМЕН

 

 

   С тържествен ритуал и вдигане на знамето на Шумен се отбеляза празника на родния ни град в детската градина. Децата бяха поздравени от директора- г-жа Русева, пяха песни и рецитираха стихотворенията- "Аз съм българче"и "Кирил и Методий". На 11 май Шумен чества своя празник, свързан с делото на славянските първоучители- Кирил и Методий и се отдава почит и уважение към родените и творили в града ни възрожденски дейци.