Коледен базар

 

От 9.XII.2019 г. детската градина отвори врати за ежегодния Коледен базар на коледни изделия, изработени от сръчните ръце на децата и техните родители. Благодарим на всички, които помогнаха Коледния дух да заблести при нас! 

 

   

 

На 21 ноември православната църква отбеляза празника „Въведение богородично”, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.

От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби. 

Много от традициите и обичаите, спазвани на този ден, са останали в историята, но Денят на християнското семейство е празник, който трябва да почитаме и уважаваме. 21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова го посвещаваме на най-близките си хора и се зареждаме с много, много любов.

Обединени като едно голямо семейство, децата от всички групи на детска градина „Смехорани” се включиха в отбелязване на празника с разнообразни  инициативи.

 

 

1 група "Мечо Пух"

 

2 група "Пинко"

 

3 група "Бон Бон"

 

4 група "Плодчета"

 

 

  

 

Честит първи учебен ден!

Екипът на ДГ "Смехорани" Ви пожелава ползотворна и успешна нова учебна година, изпълнена със знания, много усмивки, незабравими преживявания и весели игри!

 

 

 

Детската градина отвори широко врати за да посрещне топло и най- малките си възпитаници от група "Мечо Пух"!

 

 

 

С тържествен ритуал и приветствие от директора на ДГ "Смехорани", г- жа Р. Русева, се откри новата учебна година, а децата от подготвителната група "Плодчета " въведоха знамето на детската градина и поздравиха всички деца с песни и танци!

 

 

1 юни

 

 

   Деца, родители и учители от нашата детска градина с много настроение и усмивки се включиха в празничното карнавално дефиле за отбелязване Международния ден на детето. Началото бе поставено пред ДКТ "Васил Друмев, където всички участници от 16- те шуменски градини пяха заедно химна на Шумен и детската песен "Има светлина", рецитираха групово стихотворението "Аз съм българче" от Ив. Вазов. Нашите малки мажоретки поведоха шествието под тържествения съпровод на барабанчиците от ДГ "Братя Грим" към Градската градина, където ги очакваха много игри и изненади.

 

 

24 май

 

 

   Много деца, родители и екипът на детската градина се включиха в празничното шествие по случай 24 май- Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.