2 юни- Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България

 

На този ден децата от IV група "БонБон" се запознаха с исторически факти за революционната дейност на Христо Ботев, неговото творчество и знания за други български герои, отдали живота си за свободата на родината.

 

 

 

 

 

 

Завършване на детската градина

 

 

С много вълнение, усмивки и малко тъга, децата от IV група "БонБон" се разделиха с детската градина, своите учителки и с всички, които са полагали грижи за тях през тези години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тържествен ритуал по изпращане на децата от група "БонБон"

 

 

Днес, 27 май, с тържествен ритуал в двора на детската градина, се проведе изпращането на децата от IV група "БонБон". Знамето на градината се предаде на по- малките деца от III група "Пинко", а всчики групи отправиха своя прощален поздрав към бъдещите първокласници. Довиждане, детска градина- На добър час, мили деца!

 

 

 

 

 

 

 

 

Честване Денят на Шумен

 

На 11 май се чества Денят на Шумен!
С тържествен ритуал по вдигане знамето на родния град, изпяване на химна " Оттука започва България", песни за България и стихотворения, в изпълнение на Манол, Яна и Корай, децата от детската градина отбелязаха знаменития празник.
Денят на Шумен е избран неслучайно. Той е свързан с почитта към делото на славянските първоучители- светите братя Кирил и Методий, с образованието и духовността, с традициите в града. В група "БонБон" се проведе и урок по родолюбие, където децата се запознаха с видни общественици, чието дело е свързано с града ни.
 
 
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Празник на мама

 

 

 

  8 март е празникът, на който можем да благодарим на своите майки за обичта и грижите, които те полагат за нас. Малки и големи смехорани рецитираха стихотворения, пяха песни и с танци изразиха своята признателност към тях.

 

                                                                                                  1 група "Плодчета"

 

 

2 група "Мечо Пух"

 

3 група "Пинко"

 

4 група "БонБон"