Викторина "Аз обичам България"

 

На 27.02.2019 г. децата от lll група "Плодчета" с учители- К. Коева и В. Антонова, участваха във викторина "Аз обичам България", по повод честването на националния празник на България- 3 март. 

Своите знания за България и Шумен показаха ученици от III"б" и IV"б" клас на II ОУ и децата от трета група, които бяха разделени в два смесени отбора. В първи кръг децата отговаряха на въпроси за историята на България от създаването й през 681 г. до освобождението й през 1878 г. Във втори кръг участниците подредиха пъзели, очертаващи съвременната територия на страната, а в третия - отборите разпознаваха образите на видни български личности. Всеки отговор бе допълван от още информация за събитието и хората, участвали в него. 

В паузата между въпросите участниците във викторината, учители и родители, заедно с децата от вокална група "Шаренийки" изпълниха химна на Шумен, песните "Моя страна, моя България" и "Знамето ни е трицветно".

Отговорите на децата бяха оценявани от жури в състав : г-жа Р.Русева, директор на ДГ "Смехорани", г-н П.Павлов- д-р на ll ОУ "Д-р Петър Берон" и родител на дете от детската градина.

Организирането на викторина в навечерието на националния празник - 3 март се превърна в традиция за нашата детска градина.