Портфолио на ДГ „Смехорани“ град Шумен

 

 

 ЦДГ Смехорани 

Визия:

Утвърждаване на ДГ, като желано и любимо място за децата, осигуряващо им равен шанс и качествено образование, чрез съчетаване на добрите традиции и модернизация на процесите

 

Мисията на детската градина е да поставим основите в личностното развитие на бъдещите граждани на Европа, съхранили своята национална, културна и родова идентичност. Да възпитаваме хора на бъдещето: знаещи, можещи, с високо самочувствие, основано на получени знания и умения, изпълнени с оптимизъм и вяра в собствените сили.

 

Нашата водеща теза:

„Щастливи деца, доволни родители, професионална удовлетвореност“

 

Стратегия:

Изграждане на иновативна образователна среда за достъп и равен шанс за предучилищно възпитание на всички деца. Стремим се да се утвърждаваме като модерно, достъпно и качествено, иновативно, европейско детско
заведение, в което професионалисти да възпитават и обучават децата на нашия град, децата на България.

 

История:

Детската градина е открита през 1964 година под името "Трайко Симеонов". Капацитетът й е 4 групи, а в момента в нея се обучават над 103 деца. Още от откриването си градината е базова за обучението на студенти от Шуменския университет. Водеща тема в работата на педагогическата колегия е екологичното възпитание, съхраняване на българските традиции и внедряване на нови ИКТ в образователния процес. През 2006 година издадохме книжката "Малка екология" - сборник от дидактични материали в помощ на учителя. От 35 години сме член на сдружението "Светофарче". Носител сме на колективната Награда на Шумен за 2005 година и колективната Награда на Шумен в системата на образованието и науката от 2014 година. От 1994 година директор на ДГ е педагогът Румяна Миланова, лауреат на наградата "Неофит Рилски" за 2007 година. С решение на Общинския съвет на Шумен от 2006 година  нашата детска градина носи името "Смехорани". От 2007 година имаме регистрирано училищно настоятелство "Смехорани". Имаме химн и знаме на градината. Всяка от четирите ни групи е именувана и има свое знаме: "Плодчета", "Мечо Пух", "Пинко" и "Бон Бон".

 

От месец август 2016 година директор на ДГ "Смехорани" е г-жа Румяна Русева.

Детската градина винаги е била предпочитана от родители и деца заради високия педагогически професионализъм и прекрасната материално-техническа база.

 

 

Символът на детското заведение е усмивката на детските лица

 

 

 

 

Контакти:

Директор: Румяна Русева

9700 гр. Шумен, ул. Христо Генчев №6

тел. 054 887047 , e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.