За Вас, родители


Интересна и полезна информация    

 на мама и татко

                        detskiknigi.com

purvite7.bg         maika.bg

noviteroditeli.bg Maika.bg

 


 

 

Мартенска работилница

 

   В периода 24-28.02.2020 г. в детската градина се организира "Работилница за мартенички". Инициативата е част от мероприятията , свързани с "Час на родителя", където се дава възможност родителите да влязат в детската градина като партньори и да бъдат съпричастни с дейностите в детската градина.

   Децата от група "Пинко" бяха щастливи да изработват мартенички, заедно със своите майки. Гости при тях бяха: Йорданка Тодорова, Стоянка Цветанова, Атанаска Добрева и Тюркян Заидова.

 

 

 

 

 


 

   В детската градина се проведе поредната среща от "Училище за родители", на тема "Детската агресия". Поканата към родителите на децата бе отправена от психолога на ДГ "Смехорани", г- жа Чернева и е част от дейностите по плана за Противодействие на тормоза и насилието в детската градина. В детските групи бяха организирани беседи и ролеви игри с децата по темата.

 

 

 


 

 "Час на родителя"

През месец Ноември 2019 г. в детската градина стартира "Час на родителя", където всеки родител ще има възможност да се потопи в атмосферата в детската група и да сподели 1 час повече със своето дете.

група "Пинко"

"Хайде да готвим и творим заедно!"- гостува: г-жа  М. Илиева, майката на Димитър

  

група "БонБон"

На 25.11.2019 г. майката на Джан от 3 група "БонБон" постави емоционално и интересно начало на "Час на родителя" в групата. Заедно с нея дойдоха Светла Колева и Ирина Павлова от ПП "Шуменско плато",Татяна Димитрова и Фетие Шабанова (леля на Джан)от СИДП. Те разказаха на децата за гората и обитателите ѝ, инициираха много игри по темата, след което обещаха нови срещи с децата на детската градина.


През месец декември имаше нови гости в "Час на родителя" и приятни занимания с децата:

 

група "Пинко":

С г-жа Й. Тодорова, майка на Бояна и Йоан, децата изработиха коледна и новогодишна украса

 

С г-жа В. Димитрова, майка на Камелия и г-жа Я. Димитрова, майка на Йоан, се изработиха красиви гирлянди.

 

 С майката на Корай Неджми, г-жа А. Хасан, децата рисуваха и изработиха коледни фенери.

 

 

група "БонБон":

В "Час на родителя" в групата влезе г-н Д. Златанов, баща на Георги, с когото децата играха подвижни игри като истински спортисти.

 

 

С наближаването на Коледа г-жа Гергана Димитрова, майката на Влади, внесе истинско коледно настроение в "Час на родителя " с четене на приказки и с изработване на украшения!

 

 

група "Плодчета"

Г-жа Лидия Иванова, майката на Ивон, отпразнува рождения ден на своята дъщеричка в групата. Децата изработиха красиви коледни ботушки, с които се включиха в коледния базар на детската градина.

 

 

 19.12.2019 г.

Коледен празник със семейството, на който се пресъздадоха българските народни обичаи и традиции, свързани с коледуване и сурвакане със сурвакници, сръчно изработени с родителите.