Бабинден

 

"Бабинден" днес се нарича,
баба си всеки много обича,
но и го празнуват жените
с толкова обич в очите,
които поемат детето,
първи в ръцете си меки....
За празника Бабинден децата от ДГ "Смехорани" се потопиха в магията на народния празник, тачен от векове и засвидетелстваха почит, уважение към бабите-акушерки.
С много песни, стихотворения и танци малките смехорани отправиха поздрави, обич и признателност и към своите любими баби.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Интервю с журналист от БНР

 

 

 

Интервю на журналистката на БНР, Шумен Жулиета Герова в ДГ "Смехорани" с деца от IV група "Мечо Пух", за това какво мислят за грипа..

Какво мислят децата за грипа!

 

Ден на думата Благодаря

 

 

11 януари е международен ден на думата БЛАГОДАРЯ. Дума, която изразява по най- ярък начин човешкото в нас, дума, изпълнена с вълшебство, дава благ дар за всеки и като я казваме, и когато я чуем.
И ние днес, малките смехорани, искаме да благодарим на своето семейство, приятели, учители, на всички, които полагат грижи за нас, за това, че сме здрави, че има мир в родината и за тооолкова още много неща...БЛАГОДАРИМ!
 
 
 
 
 
 
 

Участие в коледен концерт

 

 

Малките коледари и сурвакари от IV група " Мечо Пух" се включиха в празничния концерт "Коледен сън" на II ОУ "Д-р П. Берон", който се проведе на 22.12.2022 г.в ДКТ "В. Друмев", град Шумен. В духа на изконните български народни традиции в навечерието на Коледа и Новата година, децата изпълниха песни, танци и наричания за здраве, благополучие и берекет. Пожеланията им бяха топло посрещнати от публиката и от директора на училището, г-н П. Павлов, който сърдечно благодари и ги дари с чудни дари, както повелява традицията.

 

 

 

 

 

Коледни работилнички в ДГ "Смехорани"

 

 

В навечерието на най-светлите празници, в ДГ "Смехорани" се организираха Коледни работилнички.
Деца и родители имаха възможност да прекарат цветно, празнично и пълноценно време заедно при изработване на коледни украси.