Футболен турнир в ДГ "Смехорани"

 

 

В двора на детската градина се проведе традиционния турнир по футбол, където малките футболисти демонстрираха майсторство и техника, научени от своите треньори Стоян Чешмеджиев и Огнян Николов. Мажоретките на ДГ "Смехорани" подкрепяха активно всички участници. Големи емоции предизвика и включването на родителите във футболния двубой. Децата получиха грамоти за отлично представяне и силни аплодисменти от публиката.

 

 

 

 

 

Награда от Национален конкурс

 

 

Поздравления за таланта на Ая Ахмедова, от IV група на ДГ "Смехорани", чиято рисунка " Приятели" бе отличена с грамота за първо място на ХVІІІ Национален конкурс за литературни творби и рисунки „България в сърцата и мечтите ни“. Конкурсът, който дава възможност за изява на детското творчество, се организира от НЧ “Боян Пенев – 1949 г.”, ЦДГ № 25 “Братя Грим” и ЦДГ № 32 “Дружба”.

 

 

 

 

 

Участие в Национален мажоретен фестивал

 

 

Отлично представяне на красивите момичета от ДГ "Смехорани" на Националния фестивал на мажоретния танц "Мадарски конник", който се проведе на 11.05 с Дефиле и на 12.05. с участие в състезателната програма в Зала Арена, Шумен. Децата бяха наградени с медали, грамота и купа за своето впечатляващо представяне.

 

 

 

 

 

Участие във Великденски Арт- празник

 

 

Деца от детската градина, под ръководството на художничката М. Петкова се включиха във Великденския Арт празник, организиран от Общинския младежки дом, Шумен, в изложба с арт творби. Те бяха наградени с грамоти за отлично представяне на своите великденски произведения.

 

 

 

 

 

Празник по БДП

 

 

В седмицата по безопасност на движението в ДГ "Смехорани" се проведоха множество дейности. Днес, с много игри и песни по БДП, всички деца показаха знания за пътните знаци, безопасното и правилно пресичане на улицата, правилата като пешеходци и участници в движението.
Специални гости на празника бяха мл. автоконтрольорите: Й.Йорданова и Н.Николов - пътни полицаи в сектор "Пътна полиция", град Шумен. Те поздравиха децата за знанията им за безопасно движение и ги запознаха със значението на своята професия. Особено голям интерес за малките смехорани предизвика полицейската кола и сигналите, които се използват при възникнали инциденти.