Честване Денят на Шумен

 

На 11 май се чества Денят на Шумен!
С тържествен ритуал по вдигане знамето на родния град, изпяване на химна " Оттука започва България", песни за България и стихотворения, в изпълнение на Манол, Яна и Корай, децата от детската градина отбелязаха знаменития празник.
Денят на Шумен е избран неслучайно. Той е свързан с почитта към делото на славянските първоучители- светите братя Кирил и Методий, с образованието и духовността, с традициите в града. В група "БонБон" се проведе и урок по родолюбие, където децата се запознаха с видни общественици, чието дело е свързано с града ни.
 
 
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Участие в конкурс за детска рисунка "Букви в картини"

                                             

 

Деца от III група "Пинко" и IV група "БонБон" се включиха в конкурса за детски рисунки на тема"Букви в картини", организиран от II ОУ "Д-р Петър Берон", Шумен, и е част от инициативите по честването на 100 годишния юбилей на училището. Рисунките бяха отличени с грамоти и предметни награди, връчени от директора, г-н П. Павлов, на 11 май в двора на училището. Журито отличи колективна награда за изработения "Цветен буквар" от група "Пинко".
 
 
 
 
 
 
 
 
Reach

 

 

 

Ден на Земята 

 

 

 

 

Днес е Денят на Земята!
Ние, от Детска градина Смехорани", Ви каним да се присъедините към инициативата, обединила усилията на милиони хора от целия свят да помогнат за опазване на околната среда!
Забързани в ежедневието си, дори не се замисляме какво причиняваме на Планетата, когато изхвърляме отпадъци по улиците, в гората, реката, не умеем да пестим водата, замърсяваме въздуха, земята....
И оправдаваме постъпките си с думите „Нищо не зависи от мен!”. Ние не споделяме тази идея и вярваме, че и от нас зависи да живеем в по-добра среда.
Ние, децата от III група "Пинко" и IV група "БонБон" не сме равнодушни към този проблем и отправяме своите послания, с пожелание всеки да направи първата малка стъпка за по-добро бъдеще на нашата красива Планета!
 
ЗАЩОТО ЗАЕДНО МОЖЕМ!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

"Вълшебството на българските народни приказки"

 

 

В инициативата на детската градина-" Седмица на българските народни приказки" се включи и Народно читалище "Пробуда- 1958". Гост на децата от III група "Пинко" бе г-жа Златина Петрова, която запозна по вълнуващ начин децата с приказки за Хитър Петър. "Вълшебството на българските народни приказки" е модул от читалищните дейности, посветен на седмицата на българската книга.

 

 

 

 

 

 

Седмица на българските народни приказки

 

 

В инициативата на детската градина- Седмица на българската народна приказка, децата от IV група "БонБон" се срещнаха с нови приятели, които им четоха своите авторски приказки, насочени към доброто, което понякога остава скрито в нас, което всеки има и трябва да го събудим! Благодарим на прекрасните и талантливи ученици от 6-а клас на СУ "Панайот Волов" и на г-жа Г. Абаджиева, техния класен ръководител, която направи срещата вълнуваща и незабравима за всички!

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ