Участие в Национална конференция

 

На 10.04. и 11.04.2024 г. се проведе Международната научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“. Нейни организатори са Община Шумен, ШУ „Еп. Константин Преславски“, обучителен център „ЕвроПро“ ООД и шуменските детски градини „Пчелица“, „Братя Грим“ и „Светулка“.
В международната конференция, с доклад и презентация, взе участие старши учител М. Желязкова от ДГ "Смехорани" с тема по Безопасност на движението, чието представяне предизвика интерес у аудиторията и дискусия по актуалната за съвремието ни тема.
 
 
 
 
 

БДП в детската градина

 

Днес гост при нас бе Началник сектор "Пътна полиция", Шумен главен инспектор Веселин Георгиев. С негова помощ децата си припомниха правилата за безопасно движение по пътищата и показаха знания за пътните знаци, като участници в пътното движение.
 
 
 
 
 

STEM Педагогическа квалификация с д-р Ангел Ангелов

 

 

 

 

 

Открит урок по БДП

 

 

Открит урок по пътна безопасност се проведе на 23.02.2023 г. в ДГ "Смехорани" с участие на началник сектор "Пътна полиция", Шумен, главен инспектор Веселин Георгиев.
Децата от III и IV група си припомниха основните правила за безопасност на движението и пресъздадоха реални ролеви ситуации на вътрешната площадка по БДП.
Приоритет на детската градина е организиране и осигуряване на условия за ефективно обучение на децата по безопасност при движение по пътищата.
Децата имат възможност ежедневно да упражняват тези знания и на обновената външна площадка по БДП.
 
 
 
 
 

    

 

   На 18 октомври посрещнахме нашите малки приятели от Детска градина "Пчелица", които представиха интересни занимания по проект 'Детска академия- Учебен кошер".