Бабинден

 

"Бабинден" днес се нарича,
баба си всеки много обича,
но и го празнуват жените
с толкова обич в очите,
които поемат детето,
първи в ръцете си меки....
За празника Бабинден децата от ДГ "Смехорани" се потопиха в магията на народния празник, тачен от векове и засвидетелстваха почит, уважение към бабите-акушерки.
С много песни, стихотворения и танци малките смехорани отправиха поздрави, обич и признателност и към своите любими баби.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Участие в коледен концерт

 

 

Малките коледари и сурвакари от IV група " Мечо Пух" се включиха в празничния концерт "Коледен сън" на II ОУ "Д-р П. Берон", който се проведе на 22.12.2022 г.в ДКТ "В. Друмев", град Шумен. В духа на изконните български народни традиции в навечерието на Коледа и Новата година, децата изпълниха песни, танци и наричания за здраве, благополучие и берекет. Пожеланията им бяха топло посрещнати от публиката и от директора на училището, г-н П. Павлов, който сърдечно благодари и ги дари с чудни дари, както повелява традицията.

 

 

 

 

 

Коледни работилнички в ДГ "Смехорани"

 

 

В навечерието на най-светлите празници, в ДГ "Смехорани" се организираха Коледни работилнички.
Деца и родители имаха възможност да прекарат цветно, празнично и пълноценно време заедно при изработване на коледни украси.
 
 
          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
     

 

 

 

Новата учебна година бе открита с тържествен ритуал по вдигане знамето на Р. България и посрещане на новоприетите деца от I група "Пинко". Празникът за първия учебен ден бе изпъстрен с песни, стихове, танци и весело настроение.
Пожелаваме на всички деца "На добър час", а учебната година да е успешна и изпълнена с постижения и усмивки!
 
 
 
 
 

Ден на детето

 

За 1 юни- Денят на детето, ДГ"Смехорани" зарадва децата с весел празник и Парад на хвърчилата! Детството е магия, най- вълшебна приказка!
Нека съхраним щастливите усмивки на нашите деца, веселия детски смях, безгрижното им детство; нека над тях небето да е винаги спокойно, а мечтите им се реят като пъстри хвърчила! Честит празник!