Участие в IV международен фестивал

 

 

Деца от детската градина, с преподавател по изобразително изкуство- М. Петкова, се включиха с рисунки в IV международен фестивал "Традиции, багри, красота през очите на нашите деца", град Габрово.

 

 

 

 

 

 

 

 

Екскурзия до Историческия парк

 

 

На 27 април децата от III група "Мечо Пух" и IV група "Пинко" посетиха Историческия парк до с. Неофит Рилски. "Исторически парк" е първият по рода си културно- исторически комплекс, където хронологично могат да се разгледат характерните особености на епохите Халколит и Неолит, Древни Траки, Славяни и Прабългари, бита, културата и славното величие на народите, населявали българските земи. 

 

 

 

Участие в XII конкурс за рисунка 

 

 

Детската градина се включи в XII издание на конкурса с международно участие "Българската народна приказка в картина"- Шумен 2022 г., организиран от Народно Читалище "Пробуда- 1958". Включени бяха рисунки от децата от III група "Мечо Пух" и IV група "Пинко", подготвени от техния преподавател по изобразително изкуство- г-жа М. Петкова.

 

 

 

Посещение в ОУ "Д-р Петър Берон"

 

 

Децата от група "Пинко" посетиха II ОУ "Д-р Петър Берон", Шумен и бяха посрещнати от  децата в IV клас, и техния класен ръководител- г-жа П. Колева.

Те ги пренесоха в приказния свят на книжките, като ги запознаха с различни герои, ветоха приказки и подариха на всяко дете книжки.

 

 

 

Участие в конкурс "Пижо и Пенда"

 

Награда за децата от IV група "Пинко", за колективно участие в XXVI Регионален конкурс "Пижо и Пенда". Конкурсът е организиран от ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов", Шумен. Благодарим на децата и техния преподавател по изобразително изкуство- г-жа М. Петкова за оригиналното пано "Веселата Баба Марта".