Коледуване

 

Децата от IV група "Плодчета" коледуваха в известната фирма "Ал и Ко". Малките коледари и сурвакари отправиха своята благословия по стар народен обичай, а домакините от управата, като добри стопани, дар дариха своите гостенчета!

"... Дошли са скъпи гости Смехорани, те са всички гласовити като птички!

Коледари, сурвакари, със желание за дари...

Коледа е!

Бъдете всички здрави, бодри!

Чест и берекет по стока и по хора...!"

 

 

"МАЛКИЯТ МАТЕМАТИК"

 

 

 

   Деца от подготвителната група "Мечо Пух" се представиха отлично на състезанието "Малкият математик". Празникът на математиката се организира от община Шумен и ШУ " Еп. Константин Преславски" и се проведе в Актовата зала на Педагогическия факултет. В надпреварата взеха участие деца от 19 подготвителни групи от община Шумен с отбори от три участника, които решаваха занимателни игри и тестови задачи, съпътствани с много игри и изненади.

 

   ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС "ДА СЪХРАНИМ ТРАДИЦИИТЕ"

 

 

   Децата от подготвителната група "Мечо Пух" се представиха отлично на Шестия фолклорен конкурс "Да съхраним традициите", организиран от община Шумен и ДГ "Слънце"! Хореограф на спечелилия първо място фолклорен танц е г- жа Б. Колева, преподавател по народни танци в детската градина.

 

 

 

 

 

 

 

Коледуване в комплекс "Мария"

 

По стара българска традиция, в навечерието на коледните празници, коледарски наричания за здраве и берекет огласиха известния в града ни комплекс "Мария"! Гостоприемният домакин, г- жа Донева, с усмивка прие коледарите от

група "Мечо Пух" и дар дари всички гости от детската градина!

 

 

 Участие в конкурс „Аз рецитирам българска възрожденска поезия“

 

 

   Деца от детската ни градина взеха участие в конкурса "Аз рецитирам българска възрожденска поезия" и грабнаха сърцата на журито и всички присъстващи. Близо 200 деца от Шумен, Разград, Търговище и Силистра рецитираха възрожденска поезия по време на провелия се в Шумен конкурс, организатори на който са НЧ „Пробуда“, къща музей „Панайот Волов“ и сдружение „Отечествен съюз“, а негов домакин бе Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“. Председател на седемчленното жури бе известната актриса Джуни Александрова.

   Благодарим на прекрасните ни малки участници, които са от 36- те с допълнителни награди за отличилите се в конкурса всички деца: Калоян от трета група "Плодчета", Мая и Максимилиян от втора група "Бон Бон",както и родителите им, и на г- жа Кр. Колева, която участва в подготовката на малките изпълнители!

   Ето и част от представянето на четиригодишните Макси и Мая от група "Бон Бон"!

Конкурс - Макси

- Мая