Екскурзия

 

 

Децата от II, III и IV група участваха в една пълна с емоции екскурзия до музей на стъклото и музей- подводница "Слава", град Белослав.

 

 

 

 

Участие в Националния мажоретен фестивал "Мадарски конник"

 

 

Прекрасно представяне на грациозните ни мажоретки на Националния мажоретен фестивал "Мадарски конник"! Заслужено 1 място и овации за невероятните момичета от ДГ "Смехорани! Подариха ни елегантност и красота! Благодарим и на родителите им за тяхната съпричасност и подкрепа!

 

 

 

 

 

 

 

Участие в Национален конкурс за рисунка

 

 

Деца от детската градина, занимаващи се с допълнителна дейност по Изобразително изкуство, се включиха в Националния конкурс "Рисуваме детство" на тема: "Цвете цветно, цвете мило, моята рисунка озарило", организиран от ДГ "Латинка", Шумен. Нашите участници бяха наградени с грамоти, а рисунката на Теодор бе отличена с първо място!

 

 

 

 

 

 

Колективна награда в конкурс "Пижо и Пенда"

 

 

Деца от IV група "Мечо Пух" се включиха в ХХVII Регионален конкурс „Пижо и Пенда” и бяха отличени с грамота за отлично представяне с колективна творба. Традиционният конкурс се организира от ЦПЛР-Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“, град Шумен и "Арт" школа", а награждаването на отличилите се участници се извърши в Регионална библиотека "Стилиян Чилнгиров", град Шумен.

 

 

 

 

 

   На 11.10.2022 г. ДГ "Смехорани" организира екскурзия с пленер до Мадара. Малките туристи бяха топло посрещнати от уредник на историко-археологичния музей, който ги запозна с основните забележителности в резерват "Мадара". Децата се насладиха на красивата есенна природа, разходиха се до скалните манастири, християнския манастир, "Светилище Голямата пещера" и Мадарския конник- знакова част от археологическия резерват.
С децата от четвърта група "Мечо Пух"се проведе пленер, като те рисуваха, пресъздавайки уникалния скален релеф и вложиха творческо виждане в своите рисунки.
Екскурзията донесе радост, вълнение и незабравими спомени в малките смехорани!