Интервю с журналист от БНР

 

 

 

Интервю на журналистката на БНР, Шумен Жулиета Герова в ДГ "Смехорани" с деца от IV група "Мечо Пух", за това какво мислят за грипа..

Какво мислят децата за грипа!

 

Ден на думата Благодаря

 

 

11 януари е международен ден на думата БЛАГОДАРЯ. Дума, която изразява по най- ярък начин човешкото в нас, дума, изпълнена с вълшебство, дава благ дар за всеки и като я казваме, и когато я чуем.
И ние днес, малките смехорани, искаме да благодарим на своето семейство, приятели, учители, на всички, които полагат грижи за нас, за това, че сме здрави, че има мир в родината и за тооолкова още много неща...БЛАГОДАРИМ!
 
 
 
 
 
 
 

Участие в Регионален конкурс

 

 

Деца от ДГ "Смехорани" се включиха в XXVI Регионален конкурс "Приложното изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден", организиран от ЦПЛР-ОДК "Анастас Стоянов", Шумен. Децата от IV група "Мечо Пух" бяха наградени с Грамота за Колективно участие в конкурса.

 

 

 

 

Участие в проект "Графичният живот на думите"

 

Изложба с илюстрации и корици към печатни издания, които са дело на художничката Ирина Василева, беше представена на 16.11.2022 г. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров", Шумен.
Изложбата предизвика голям интерес у децата, родителите и гостите, които присъстваха на откриването й.
С проекта „Графичният живот на думите“ Ирина Василева представя процеса на създаване на печатните издания от творческите екипи, в които тя е илюстратор и графичен дизайнер на книги от български и чуждестранни писатели. С рисунки и макети в експозицията участват и деца от ателието „Изобразително изкуство“ към ДГ „Смехорани“ с ръководител Мариана Петкова.
Децата бяха наградени с грамота за участие в интересния проект от организаторите.

 

 

          

 

 

 

                     

Награди за участие в конкурси

 

 

Малките таланти от детската градина се изявиха с рисунки в XII-ти конкурс с международно участие "Българската народна приказка в картина" и в XVI-ти Национален конкурс " България в сърцата и мечтите ни". Г-жа Румяна Русева, директор на ДГ "Смехорани", поздрави децата и им връчи грамота и диплом за тяхната творческа изява. Поздравление бе отправено и към г-жа Мариана Петкова, преподавател по Изобразително изкуство в детската градина и спомогнал за развитие на детските таланти.