Празник по БДП

 

 

 

 

 

ДГ "Смехорани "откри обновена площадка по Безопасност на движение по пътищата. Площадката е оборудвана с пътни знаци, маркировка и светофари, където децата ще имат възможност да карат велосипеди и да спазват правилата за пътната Безопасност. На празника присъстваха родители и много други гости, със специалното участие на комисар Дундаков, който даде ценни съвети на децата. Най- голямата атракция бе полицейският автомобил, в който влязоха децата и се впечатлиха от звуковата сигнализация. Всички деца искаха да сложат полицейската шапка на комисаря и да се снимат за спомен с него.
 
 
 
 

 

 

 

Седмица по БДП

 

Детска градина "Смехорани" организира седмица по Безопасност на движението с различни инициативи. Нашата градина е член на Клуб "Светофарче" и активно работи по изграждане на пътна култура у децата. На 07.06. - Дидактични и интерактивни игри по БДП в II група "Мечо Пух"; на 08.06.- Подвижни игри в имитираща пътна реалност- в III група "Пинко ", на 09.06.- Викторина "Правилата вече знам"- в IV група "БонБон ", на 11.06.- Подвижни игри "Весел старт"- в I група "Плодчета". На 29.06. - Празник по БДП, във връзка с откриването на външна пътна площадка, по спечелен проект и международния ден на безопасността на движението по пътищата.

 

I група "Плодчета"

 

 

II група "Мечо Пух"

 

 

 

III група "Пинко"

 

 

 IV група "БонБон"

 

 

 

 

 

Посещение в къща- музей "Панайот Волов"

 

 

Днес децата от IV група " БонБон" станаха съпричастни на живота, делото и подвига на Панайот Волов. Те посетиха къща- музей "Панайот Волов"- https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j…, по повод 145 г. от Априлското въстание и героичната гибел на Апостола на свободата, който е родом от Шумен. Инициативата е част от множеството дейности по проекта на групата " Оттука започва България ", свързани с патриотичното възпитание на децата. ТВ Шумен отрази посещението на група "БонБон" в къщата-музей.

 

 

 

 

 

 

 

 

На гости в Пожарната

 

 

Децата от III група "Пинко" посетиха и с интерес разгледаха Районната служба на " Пожарната безопасност и защита на населението ", град Шумен. Бяха запознати с работата на пожарникарите и важната им роля в дейността за гражданската защита, имаха възможност от близо да се запознаят с оборудването на пожарникарската кола и възпроизведоха гасене на пожар с маркуч. Инициативата е част от дейностите, свързани с реализиране проекта на групата „Формиране на транспортна култура при 5-7 годишните деца“.

 

 

 

 

 

Участие в конкурс за детска рисунка "Букви в картини"

                                             

 

Деца от III група "Пинко" и IV група "БонБон" се включиха в конкурса за детски рисунки на тема"Букви в картини", организиран от II ОУ "Д-р Петър Берон", Шумен, и е част от инициативите по честването на 100 годишния юбилей на училището. Рисунките бяха отличени с грамоти и предметни награди, връчени от директора, г-н П. Павлов, на 11 май в двора на училището. Журито отличи колективна награда за изработения "Цветен буквар" от група "Пинко".
 
 
 
 
 
 
 
 
Reach