Седмица на книгата

 

 

По случай Международния ден на книгата в група "Плодчета" гостува г-жа М. Христова от НЧ "Пробуда-1958 г.", Шумен, която сладкодумно разказа български народни приказки на децата. Екипът на групата се включи в инициативата на детската градина "Седмица на книгата" и с посещение на Детски отдел на РБ "Ст. Чилингиров", град Шумен, където бяха топло посрещнати от техни представители, които им прочетоха вълшебни и поучителни приказки, подариха им книжки, децата рисуваха любими приказни герои.

За децата от група " Мечо Пух" всеки ден бе изпълнен с цветни приключения, приказни вълшебства, срещи с родители, които им четоха книжки. Те получиха за подарък книги от своите родители и от детската авторка Евгения Войнова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Седмица на гората

 

 

Седмицата на гората бе отбелязана с посещение на горски педагози от Природен парк "Шуменско плато" в група "Пинко". В горския урок децата сътвориха красиви пролетни дръвчета и получиха много знания за опазване на природата.

 

 

 

 

 

Посещение на градската галерия

 

На 26.10.2023 г. децата от група "БонБон" и "Плодчета", заедно със своите родители, учители и директор на ДГ "Смехорани", посетиха градската картинна галерия. Там те разгледаха изложбата живопис "Цветни мигове" на шуменската художничка Мариана Петкова. Експозицията включва предимно пейзажи, но не липсват портрети и абстрактни композиции. Това е 24-та самостоятелна изложба на Мариана Петкова, а платната пленяват с меките си, топли цветове и усещане за полет.

Благодарим за поканата на талантливата художничка, която успешно преподава повече от 10 години своите художествени умения на децата от нашата детска градина в дейностите по изобразително изкуство.

 

 

Посещение в РД "Пожарна безопасност и защита на населението"

 

Децата от III и IV група посетиха Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", град Шумен.
По пътя дотам, децата се запознаха с това, кои са участниците в пътното движение, с уличната маркировка и пътни знаци, правила за безопасно движение.
Бяхме радушно посрещнати от началник смяна, командир на екип, шофьор и пожарникари от Регионалната Дирекция, които нагледно запознаха децата с дейността и значимостта на професията пожарникар.
 
 
 
 
 
 
 

Иновативна сензорна пътека

 

Децата от детска градина "Смехорани" вече се радват на иновативна сензорна пътека!
Създаването на екологично и безопасно образователно пространство на открито осигурява възможност децата да бъдат по близо до природата и да опознават различните й елементи- форми, цвят, текстура... Стъпвайки върху различните повърхности децата развиват и подобряват своите сетивни възприятия, координация, мускулатура, увереност и концентрация, фината и обща моторика.
Сензорната пътека е изградена с голяма любов от педагогическия ни екип и с любезното съдействие на г-н Самуил Илиев, наш родител, на когото от сърце благодарим! Иновативната сензорна пътека чудесно допълва изградените еко кътове в прекрасния ни озеленен двор и децата с удоволствие се движат по нея.